Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια μεταβολική διαταραχή στην οποία τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι αυξημένα.

Πώς δημιουργείται όμως ο σακχαρώδης διαβήτης; Για όλες τις διαδικασίες της ζωής, το σώμα μας χρειάζεται ενέργεια.
Αυτή η ενέργεια παράγεται στα κύτταρα του σώματος με την αποικοδόμηση των σακχάρων.

Ωστόσο, η γλυκόζη φτάνει μέσα στα σωματικά κύτταρα μόνο μέσω της ορμόνης ινσουλίνης που παράγεται στο πάγκρεας.
Όταν το πάγκρεας δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη ή η ινσουλίνη που σχηματίζεται δε λειτουργεί σωστά, οδηγούμαστε σε αυξημένα επίπεδα σακχάρου / γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη.

Τα τυπικά συμπτώματα του σακχαρώδη διαβήτη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυξημένη δίψα, πολυουρία και συχνουρία, απώλεια βάρους και κόπωση.

What is Diabetes Mellitus? How do I treat it? | Patient Resources

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι διαβήτη:

  • ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 ή ινσουλινοεξαρτώμενος διαβήτης
  • ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 και
  • ο διαβήτης της κύησης

Εκτός αυτών υπάρχουν και κάποιες μορφές διαβήτη λιγότερο συχνές (μονογονιδιακός διαβήτης MODY, αυτοάνοσος διαβήτης των ενηλίκων).

Η ιατρός έχει εξειδικευθεί επί σειρά ετών σε αναγνωρισμένα εξειδικευμένα διαβητολογικά κέντρα του εξωτερικού (CHU de Poitiers στη Γαλλία, Diabeteszentrum Bad Lauterberg και Universitätsklinik Giessen στη Γερμανία) και κατέχει τον τίτλο της διαβητολόγου της γερμανικής διαβητολογικής εταιρείας ενώ συμμετέχει στο μεταπτυχιακό δίπλωμα «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη» στη Θεσσαλονίκη.

Στο ιατρείο μας μπορούν να αντιμετωπισθούν ασθενείς με:

  • Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
  • Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
  • Σακχαρώδη διαβήτη κύησης
  • MODY
  • Ασθενείς με αντλία ινσουλίνης
  • Ασθενείς με συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης

Ο ασθενής με σακχαρώδη διαβήτη θα διαπιστώσει ότι το ιατρείο μας προσφέρει αποτελεσματική αντιμετώπιση της δύσκολης και επίπονης πάθησης του.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός άκρως επιτυχημένου γερμανικού κλινικού μοντέλου, που περιλαμβάνει τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των επιπέδων σακχάρου, συστηματική μελέτη και στατιστική ανάλυση των επιπέδων σακχάρου του ασθενούς, καθημερινή επικοινωνία (τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά) και τακτικό έλεγχο, τόσο στο ιατρείο όσο και με εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι θεραπευτικές μας επιλογές στηρίζονται στις πιο πρόσφατες οδηγίες των μεγάλων διεθνών οργανισμών (American Association of Clinical Endocrinologists, American Diabetes Association, The Endocrine Society, ) και έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας και την επιτυχή αντιμετώπιση της πάθησής τους με τον καλύτερο και ασφαλέστερο τρόπο.
Η τελική επιλογή της θεραπευτικής στρατηγικής πραγματοποιείται με σεβασμό στις απόψεις και τα βιώματα του ασθενούς μας, σεβόμενη τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής του.