diet-e1697564606237-1200x664.jpg

Ακμή και διατροφή

H ακμή είναι μια πολυπαραγοντική νόσος. Τα τελευταία χρόνια ενισχύεται η άποψη ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην ακμή.

Oι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι:

  • Τα γαλακτοκομικά προιόντα
  • Οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο
  • Η χαμηλή πρόσληψη ω3 λιπαρών οξέων (ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, ψάρια…)
  • Η υψηλή πρόσληψη ω6 λιπαρών οξέων (ζωικά λίπη, αυγά-κρόκοι, κρέας ιδίως το χοιρινό)
  • Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος για τους αθλητές
  • Το αυξημένο σωματικό βάρος (παχυσαρκία)
  • Η μεγάλη κατανάλωση άλλων λαδιών αντί του ελαιόλαδου (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο, βαμβακέλαιο)
  • Η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων σε συνδυασμό με έλλειψη φυσικής άσκησης
  • Η μη ικανοποιητική πρόσληψη αντιοξειδωτικών βιταμινών (βιταμίνη C, βιταμίνη Ε)
author avatar
Κωνσταντίνος Σταματόπουλος Δερματολόγος Αφροδισιολόγος
Ο Δερματολόγος Κωνσταντίνος Σταματόπουλος είναι εξειδικευμένος στην αντιμετώπιση αυτοάνοσων δερματοπαθειών όπως η ψωρίαση, το σκληρόδερμα και ο λειχήνας, στην χειρουργική δερματικών ογκιδίων και την αισθητική δερματολογία. Εργάζεται στο Ενδοκρινολογικό και Δερματολογικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, στην Τσιμισκή 61, τηλ. 2310283090.
get_footer(); ?>