fbpx


Eνδοκρινολόγος – Διαβητολόγος

Ευαγγελία Γιαζιτζόγλου MD, M.Sc


ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Δευτέρα
10:00-15:00
Τρίτη
κλειστά
Τετάρτη
15:00-21:00
Πέμπτη
10:00-15:00
Παρασκευή
15:00-21:00
Σά. – Κυρ.
κλειστά


Επικοινωνία


Η ενδοκρινολόγος ασχολείται με τη διάγνωση, την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση των παθήσεων που παρουσιάζουν οι ενδοκρινείς αδένες. Οι αδένες αυτοί εκκρίνουν ορμόνες, δηλαδή ουσίες που ρυθμίζουν την ανάπτυξη του σώματος, τη διαφοροποίηση του φύλου και άλλες λειτουργίες του οργανισμού.

Γεννήθηκα στη Μυτιλήνη.
Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008 με βαθμό πτυχίου Λίαν Καλώς και το 2016 έλαβα τον τίτλο ειδικότητας Ενδοκρινολογία- Διαβήτης – Μεταβολισμός.

Eίμαι παντρεμένη με τον δερματολόγο Κωνσταντίνο Σταματόπουλο και μητέρα τριών παιδιών, της Μελίνας, του Άγγελου και της Δανάης.

Η ενδοκρινολογία είναι για μένα η επιστήμη της ζωής.
Είναι η επιστήμη που μελετά το πώς οι ορμόνες, αυτοί οι μικροί χημικοί αγγελιοφόροι, ελέγχουν κάθε πτυχή της ζωής μας, από την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή μέχρι το μεταβολισμό και τη διάθεση.

Είναι μια επιστήμη που είναι ταυτόχρονα συναρπαστική και συγκινητική. Είναι συναρπαστική γιατί μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σώμα μας σε βάθος.
Είναι συγκινητική γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

Αγαπώ την ενδοκρινολογία γιατί μου δίνει την ευκαιρία να μάθω και να εξελίσσομαι συνεχώς. Είναι ένας τομέας της ιατρικής που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με νέες ανακαλύψεις που γίνονται κάθε μέρα. Αυτό με κρατάει πάντα σε εγρήγορση και με εμπνέει να γίνω καλύτερη επιστήμονας και γιατρός.

Αγαπώ επίσης την ενδοκρινολογία γιατί μου δίνει την ευκαιρία να βοηθήσω τους ανθρώπους.
Οι ενδοκρινικές παθήσεις μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών.
Όταν μπορώ να βοηθήσω έναν ασθενή, του δίνω πίσω την υγεία του και του επιτρέπω να ζήσει μια καλύτερη ζωή.

Για μένα, η ενδοκρινολογία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ιατρική ειδικότητα.
Είναι η επιστήμη που με κάνει να νιώθω ότι κάνω τη διαφορά στον κόσμο.


Τι λένε για μας…

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ


Μια γιατρός πέρα από επαγγελματίας και γνώστης του αντικειμένου πρέπει να είναι και άνθρωπος και όλα αυτά χαρακτηρίζουν την κ. Γιαζιτζόγλου!! Διπλά στους ασθενείς της σε ό,τι χρειαστούν, προσεκτικά, ακούγοντας τον ασθενή και δίνοντας πάντα την κατάλληλη γνωμάτευση και βοήθεια! Η απόσταση δεν αποτέλεσε ποτέ πρόβλημα γιατί ήταν πάντα εκεί και με βοήθησε να μάθω να ζω καλύτερα με το αυτοάνοσό μου!

Χ.Τ.


Τα τελευταία 3 περίπου χρόνια με παρακαλουθει η κυρία Γιαζιτζογλου.
Την βρήκα τυχαία στο διαδίκτυο διάβασα τις πολύ καλές κριτικές και αποφασισα να την επισκεφτώ.
Χαίρομαι πολύ για αυτή την απόφαση μου. Ο άψογος επαγγελματισμός και η ευγένεια που διακρίνει την γιατρο σε κάνουν να νιώθεις μια ασφάλεια. Με βοήθησε πολύ στο θέμα μου με την θυρεοειδιτιδα hashimoto και όχι μόνο.
Επίσης είναι πάντα διαθέσιμη σε όποια απορία έχω και ανταποκρίνεται άμεσα.
Την συνιστώ ανεπιφύλακτα !

Δ.Μ.


Περισσότερα για την Ε. Γιαζιτζόγλου

Βιογραφικό

 • Εκπαίδευση
 • Εργασιακή εμπειρία
 • Εξειδικεύσεις
 • Αποφοίτησα το 2002 από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με γενικό βαθμό Άριστα και εισήχθηκα με σειρά 6η με Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
  λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Πέτρου Μάνδρα
 • Aποφοίτησα το 2008 από το Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με βαθμό “Λίαν καλώς“
 • Το 2016 έλαβα τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Ενδοκρινολογίας μετά από εξάχρονη ειδίκευση στη Γερμανία – εργαζόμενη στη διαβητολογική κλινική Bad Lauterberg, υπό την επίβλεψη του μέντορά μου, καθηγητή Prof. Michael Nauck, πρωτοπόρου στην ανάπτυξη των GLP-1 αναλόγων και στη συνέχεια στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Giessen
 • Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, λόγω του ενδιαφέροντος μου για την Ενδοκρινολογία, εκπαιδεύτηκα στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Poitiers (C.H.U. Poitiers) στη Γαλλία πάνω στις μεθόδους προσέγγισης των ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη
 • Το 2012 έλαβα, μετά από συμμετοχή μου σε ειδικά σεμινάρια και εξετάσεις, την πιστοποίηση «Διαβητολόγος της Γερμανικής Διαβητολογικής Εταιρείας»
 • Το 2014 υπήρξα συνιδρυτής της ιστοσελίδας www.hashimoto.gr, που έχει μέχρι σήμερα στόχο την ενημέρωση των ασθενών σχετικά με την αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα Χασιμότο
 • Το 2018 ολοκλήρωσα το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη” του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα πτυχιακής εργασίας “Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο και αντίσταση στην ινσουλίνη”
 • Το 2020 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου “Κλινική Διατροφή” με βασικό σκοπό την κατάρτιση για τη σωστή διατροφή σε ιδιαίτερες καταστάσεις / ασθένειες
 • Συνέδρια – Workshops

Ενημερώνομαι διαρκώς σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και workshops για τις εξελίξεις στην Ενδοκρινολογία, τη Διαβητολογία και την Κλινική Διατροφή

 • Είμαι μέλος των επιστημονικών εταιρειών 

Endocrine Society, ESE

American Association of Clinical Endocrinologists (AACE)

Androgen Excess and PCOS (AE-PCOS) Society

European Society for Clinical Nutrition and Metabolism (ESPEN)

Γερμανική Ενδοκρινολογική Εταιρεία (DGE)

Γερμανική Διαβητολογική Εταιρεία (DDG)

Από το 2010 ως το 2011 εργάστηκα σαν ειδικευόμενη ιατρός στην Κλινική Harz Klinikum του Πανεπιστημίου του Μαγδεβούργου στη Γερμανία, όπου και εξειδικεύτηκα στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη σε γηριατρικούς ασθενείς.

Ακολούθησε δίχρονη εκπαίδευσή μου στην εξειδικευμένη Κλινική για την Αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη και Διαταραχών του Μεταβολισμού Bad Lauterberg του Πανεπιστημίου του Göttingen της Γερμανίας, όπου και διετέλεσα συνεργάτης του παγκοσμίου φήμης ενδοκρινολόγου – διαβητολόγου καθηγητού M. A. Nauck.
Το 2012 έλαβα, μετά από συμμετοχή μου σε ειδικά σεμινάρια και εξετάσεις, την πιστοποίηση «Διαβητολόγος της Γερμανικής Διαβητολογικής Εταιρείας».

Από το 2013 ως το 2016 εργάστηκα στην Ενδοκρινολογική Κλινική του Πανεπιστημίου του Gießen της Γερμανίας με τα παρακάτω σημεία ενδιαφέροντος:

 • Σακχαρώδης Διαβήτης:
  Αντιμετώπιση ενήλικων ασθενών και παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2, εκπαίδευση διαβητικών ασθενών με ειδικά «Σχολεία Διαβήτη», αντιμετώπιση ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη κύησης, αντλίες ινσουλίνης και σύνδρομο διαβητικού ποδιού
 • Παθήσεις επινεφριδίων:
  Διάγνωση και αντιμετώπιση επινεφριδιακής ανεπάρκειας και συνδρόμου Cushing, διάγνωση και αντιμετώπιση συνδρόμων και νόσων που χαρακτηρίζονται από υπερέκκριση επινεφριδιακών ορμονών
 • Παθήσεις υπόφυσης:
  Αδενώματα υπόφυσης, υπερπρολακτιναιμία, υποφυσιακή ανεπάρκεια, άποιος διαβήτης
 • Παθήσεις θυρεοειδούς:
  Θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, υπερθυρεοειδισμός, υποθυρεοειδισμός, όζοι θυρεοειδούς, καρκίνος θυρεοειδούς
 • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, διαταραχές εμμήνου ρύσεως και υπογονιμότητα
 • Μεταβολισμός, παχυσαρκία, διαταραχές σωματικού βάρους
 • (Περι)εμμηνόπαυση
 • Παθήσεις των παραθυρεοειδών αδένων, των οστών και διαταραχές του ασβεστίου / βιταμίνης D
 • Διαταραχές του μεταβολισμού λιπιδίων (υπερχοληστερολαιμία, υπερτριγλυκεριδαιμία)

Από το 2013 ως το 2016 ήμουν υπεύθυνη των εξωτερικών ιατρείων θυρεοειδούς, σακχαρώδους διαβήτη, διαβητικού ποδιού, μεταβολισμού και παθήσεων των επινεφριδίων και υπόφυσης της ενδοκρινολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου του Giessen και υπεύθυνη εκπαιδευτής των φοιτητών καθώς και των νέων ειδικευομένων ενώ διετέλεσα συνεργάτης των καθηγητών ενδοκρινολογίας Andreas Schäffler και Thomas Linn.

Το 2024 ιδρύσαμε μαζί με τον σύζυγό μου Κωνσταντίνος Σταματόπουλο το Ενδοκρινολογικό και Δερματολογικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, με στόχο την ολιστική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ασθενών μας.

 • παθήσεις θυρεοειδούς
 • υπογονιμότητα
 • μεταβολικό σύνδρομο
 • σακχαρώδη διαβήτη